Bodyweight WorkoutOoit wel eens nagedacht hoe je met een bodyweight workout spieren kan opbouwen en je lichaam in vorm kan krijgen? Nee? Steeds meer fitnessers gaan met hun eigen bodyweight thuis of in de sportschool aan de slag.

Vaak wordt een bodyweight workout erg onderschat en niet gewaardeerd. Veel mensen denken dat het niet mogelijk is om daarmee goed en snel in vorm te komen. Maar je kan net zo zwaar krachttrainen met je eigen lichaamsgewicht als met reguliere krachttraining. Als je maar de goede bodyweight workout fitness oefeningen doet en daarmee de juiste spanning op de spieren zet.

Voordelen Bodyweight Workout

Als je al een tijd bezig bent met fitness dan heb je genoeg gewichten aangeraakt en hier goed mee getraind. Je hebt hierdoor misschien wel last van je schouders na het bankdrukken of een pijnlijke onderrug na het squaten. Dit komt allemaal door het vele gewicht dat gebruikt wordt tijdens een krachttraining. Dit zorgt voor pijntjes en blessures in het lichaam.

Het voordeel van krachttrainen met je eigen lichaamsgewicht is dat het allemaal natuurlijke bewegingen zijn. Door het eigen lichaamsgewicht zal er minder snel letsel ontstaan en zal het lichaam dit ook beter verdragen.

Door juist een tijdje met natuurlijke bewegingen te trainen zullen je spieren en gewrichten minder belast worden. Zo krijgen ze meer rust en kunnen ze sneller en beter herstellen. Af en toe eens wisselen van een reguliere krachttraining naar een bodyweight workout training is dus goed voor je lichaam. Je blijft hierdoor tegelijkertijd je lichaam verrassen met nieuwe oefeningen. Niet alleen goed voor je lichaam, ook voor je motivatie.

Naast dat een bodyweight workout training erg goed voor je spieren en gewrichten is, kan het jezelf ook tijd besparen. Je kan een bodyweight workout namelijk vaak goed thuis uitvoeren. Je hebt zelf tegenwoordig genoeg online fitness programma’s. Deze speel je gewoon af op je tv of laptop.  Een voorbeeld hiervan is Insanity training.

Doordat dit gewoon op je computer of dvd staat kan je dit overal mee naar toe nemen. Zo kunnen de echte ‘die hards’ zelfs op vakantie doortrainen!

Bodyweight Workout

Om aan de slag te gaan met een bodyweight training moet je wel weten wat voor fitness oefeningen je dan allemaal kan gaan doen. Hieronder zullen we een aantal voorbeelden geven.

Dit zijn zeer goede bodyweight oefeningen:

Naast deze oefeningen heb je natuurlijk ook de push-up en de plank. Op deze twee fitness oefeningen zijn heel populair en hebben veel variaties. Zo heb je voor de push-up bijvoorbeeld:

  • Push-up dragon walks
  • Push-up Spiderman
  • de Push-up Hindu
  • en de Push-up Diamond
  • of de Push-up Figertip
  • probeer eens de Push-up Clapping
  • de Push-up Chest tap
  • of Push-up Aztec
  • als laatste Push-up superman

Voor de Plank staan nog meer artikelen op Sportflock zoals Planken 2.0 en de Do’s and Dont’s van Planken.

Ken jij de bovenstaande fitness oefeningen niet? Bekijk ze in het onderstaande youtube filmpje. Hier komen de meeste van de bovenstaande oefeningen in voor. Naast de bovenstaande oefeningen komen ook bodyweight workout oefeningen voorbij waarbij je de sportschool wel nodig hebt.

Succes met je Bodyweight Workouts!!