Body AttackBody Attack is een fitness intervaltraining van Les Mills. Een High Intensity training in combinatie met diverse aerobics-oefeningen gericht op op kracht en stabilisatie.

Het is een total body workout waarbij je calorieën verbrand en je geeft tegelijkertijd je lichaam vorm. Iedere les begint met een warming-up en daarna gevolgd door twee piekmomenten. Daarbij ligt de nadruk op het boven- en onderlichaam. Dan volgt een uitdagende track voor je buikspieren. Dat is de garantie voor een ijzersterke core! Tot slot kom je tijdens de cooling-down weer op adem en breng je je spieren weer tot rust.

Body Attack is een eenvoudige maar ook een zware fitness groepsles. Je kracht en uithoudingsvermogen nemen explosief toe. Door de afwisselende bewegingen en oefeningen, die in een hoog tempo worden uitgevoerd, verbrand je in korte tijd heel veel calorieën. Het gemiddelde calorieverbruik per les is zo’n 730 kcal.

Tijdens de fitnessles gebruik je geen attributen. Je hebt alleen fitnesskleding nodig. De voordelen van Body Attack zijn dat je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren en het je vetverbranding verhoogt.

Voor wie is Body Attack bestemd?

Deze groepsles is vooral bestemd voor sporters die al een redelijke conditie hebben. De lessen zijn namelijk vrij pittig.

Voor wie is Body Attack dan niet bestemd? De beginnende sporter.

Kans op blessures?

De kans op een blessure is aanwezig. Tijdens de lessen spring je namelijk veel. Dit kan klachten veroorzaken.